Kakel Uppsala

Vi hjälper dig med kakelsättningen!

Kakelsättning i Uppsala

Är det dags att kakla om? Våra erfarna hantverkare hjälper dig med kakelsättningen och dess underarbete. Har du en färdig idé hur du vill att det ska se ut så hjälper vi dig, även vid speciella lösningar, vi gillar utmaningar!
Har du inte riktigt en klar bild av hur det ska se ut eller funderar på vad som fungerar bäst utifrån ditt behov? Kontakta oss, vi har många års erfarenhet och kan guida dig i val av kakel och utseende för badrum, kök etc.
Vi utgår från Uppsala och gör kakelsättningar i närområdet. Kontakta oss så hjälper vi er med kakelsättningen.

Kakel

Med en stor färg- och storleksvariation är kakel ett populärt materialval till väggar i t.ex. kök och badrum. Kakelplattor är nästan alltid glaserade, de tillverkas av leror och är ett s.k. lergods som bränns i mellan 800-1000 grader. Tack vare att plattorna bränns i (för sammanhanget) relativt låga temperaturer finns det stor möjlighet att använda olika dekoreffekter, mönster och starka färger i tillverkningen. Därför hittar du kakel i många olika utseenden och kan vara kräsen i valen av utseende så de passar in i din vision. Materialet är poröst och har en relativ hög vattenabsorberingsförmåga på ca 10-20 viktsprocent. Detta gör att materialet inte ska användas till golv, men fungerar utmärkt på väggar. Det bör heller inte användas till utomhusbruk då materialet riskerar att spricka. Kakelplattor kan ha rakskuren eller rundad kant. Det vanligaste formatet på kakelplattor är 15×15 cm, men även här finns stor variation och många valmöjligheter.

Glasplattor

Glasplattor kallas även glaskakel och finns i olika tjocklekar, från tunna plattor till tjockare block. De är, som namnet säger, gjorda av glas och finns både som transparant glas, och som glas med pigmentering, i både frostade och klara varianter. Transparanta glasplattor kan även ha en fastlimmad färgad baksida. Vanligast är att vi ser glasplattor användas på badrums- och köksväggar och de tjockare glasblocken används ofta till att skapa duschväggar eller skiljeväggar. Då glasplattor kan bli väldigt hala ska de endast användas på väggar och inte till golv. Vill man åt utseendet från glasplattorna på golvet kan man använda sig av glasmosaik, dessa plattor är mindre och fogarna mellan mosaikplattorna ger ett bättre fäste.

Kontakta oss

13 + 11 =