Golvslipning

Golvslipning Uppsala

Genom att slipa sitt golv kan man få tillbaka mycket av den lyster som golvet har tappat under sina många år i trogen tjänst. Efter att golvet slipats finns många olika ytbehandlingar att välja på, som tillexempel infärgning, olja, lack, hårdvaxolja eller varför inte målning. Där är det din smak som styr hur du vill ha det. Vi har stor kompetens och lång erfarenhet inom golvslipning, därför kan vi lova att vi hjälper dig att hitta det bästa alternativet för just dig och ditt golv. När vi slipar golv använder vi oss alltid av effektiva och moderna metoder som ger dig ett fantastiskt resultat där golvet nästan ser ut som nytt. Vi strävar alltid efter nöjda kunder och ser därför till att göra jobbet snabbt och proffsigt. Vi vill ge dig det allra bästa resultatet till det bästa priset. Vår personal är noggrann och kunnig och har de rätta kunskaperna och verktygen.

Att tänka på vid golvslipning

Innan vi kan påbörja arbetet med att slipa ditt golv så behöver alla rummets möbler flyttas ut. Ofta kan de ställas tillbaka igen redan efter ca 12-24 timmar om man är försiktigt, men har man möjlighet kan det vara bra att låta golvet vila lite extra länge. Var noga med att aldrig dra dina möbler över golvet utan lyft dem dit de ska, och se till att alla dina möbler har möbeltassar för att skydda golvet. Har du krukväxter i fönstren och tavlor på väggarna så kan de ofta vara kvar i rummet, så länge de inte stör arbetet. Allting som är värdefullt ska dock flyttas ut. Mattor får inte läggas tillbaka på golvet förrän tidigast 10 dagar efter avslutad behandling, detta för att minska risken för att du får färgskillnader i ditt nybehandlade golv.

För att kunna njuta så länge som möjligt av ditt fina golv bör det vårdas enligt skötselråden från leverantören. Vi hjälper dig gärna med att berätta hur ditt golv bör underhållsbehandlas, och vill du inte göra det själv kan vi självklart utföra det åt dig.

Vanliga frågor om golvslipning

Varför ska man slipa betonggolv?

Genom att slipa ett betonggolv kan du förbättra dess utseende och göra ytan jämnare. Golvslipning kan också vara användbart för att ta bort fläckar, färgskikt eller gamla beläggningar från ytan.

Är ett slipat golv lättare att rengöra?

Ja, slipade betonggolv ger en plan yta som blir enklare att rengöra.

Hur underhåller man betonggolv?

Efter utförd golvslipning kan det vara en god idé att applicera en ytskyddsbeläggning för att ge golvet ytterligare skydd mot fläckar och slitage. Regelbunden rengöring hjälper också till att hålla golvet i gott skick!

Tar det lång tid att slipa betonggolv?

Hur lång tid det tar att slipa golv varierar beroende på ytans skick och såklart storlek. Olika projekt kan ta allt från några timmar till flera dagar, men en professionell golvslipare kan ge dig mer information om just ditt projekt. Kontakta oss så berättar vi mer!