Anlita en professionell byggfirma för badrumsrenovering.

Badrumsrenovering

Badrumsrenoveringar i Uppsala

Planerar ni att göra en renovering av ert badrum? Se då till att vara noga i ert val av hantverkare, det är inte alla som har de rätta behörigheterna för att göra våtrumsarbeten. Vi har all behörighet och kompetens som behövs inom företaget för att kunna hjälpa er från tanke till färdigt drömresultat med er badrumsrenovering. Vår personal innehåller plattsättare, rörmokare, snickare och elektriker. Låter ni oss göra jobbet sköter vi allt och ni behöver inte pussla med olika firmor för olika saker. Vi har full behörighet för våtrum enligt Byggkeramikrådets branschregler.

Vart är ni i renoveringsprocessen? Har ni redan valt material och har en tydlig bild av hur ni vill att ert nya badrum ska se ut och behöver endast hjälp att montera så ordnar vi det på ett proffsigt sätt, med en snygg finish. Om ni har en dröm om att göra om badrummet men har inte kommit längre, så hjälper vi er med inspiration, ritning och råd kring materialval. Vi utgår alltid från era önskemål om hur ni vill gå tillväga och kan både hjälpa till på plats i butiken eller genom att komma hem till er och se rummet på riktigt. En badrumsrenovering är ofta ett stort beslut, och vi vill att ni ska känna er trygga under hela processen när ni anlitar oss. Därför tycker vi att det är viktigt med bra kommunikation hela vägen.

För oss är inget projekt för stort eller för litet!

Kontakta oss och berätta om din badrumsdröm, så hjälper vi dig med en kostnadsfri offert med konkurrenskraftiga priser. Vi har många nöjda kunder och ger er gärna referenser från våra tidigare arbeten.

iFix renoverar badrum i Uppsala

Att tänka på när du ska

Renovera badrum

När du ska renovera ditt badrum finns det några saker som är bra att tänka på. Till exempel följande:

  1. Budget: Sätt en realistisk budget och följ den.
  2. Funktion: Planera för badrummets användning och behov.
  3. Stil: Bestäm önskad stil och estetik.
  4. Tidplan: När vill du genomföra renoveringen?

Kontakta därefter oss så hjälper vi dig ta din badrumsrenovering från idé till verklighet. Vi guidar dig gärna genom val av funktion och material som kan passa dina behov, och ser till att du får ett funktionsdugligt och snyggt badrum som håller över lång tid.

Vad behöver man tänka på vid badrumsrenovering?

Att renovera ett badrum är inte som att renovera dom andra rummen i din bostad. I badrummet är underarbetet viktigast och måste vara korrekt utfört och följa dom krav och direktiv som finns för att klara våtrum samt att använda material som är avsett för våtutrymmen. Dessa regler är satta för att utrymmet ska klara påfrestningar av vatten och fukt under många år. Försäkringsbolagen kräver ett hantverkmannamässigt utfört arbete enligt alla krav av arbete och material för att deras försäkringar ska täcka en eventuellt fukt / vattenskada i framtiden. Därför är det av stor vikt att välja en hantverkare som har behörighet och kompetens att utföra det. Man kan som privatperson göra mycket och då är det av yttersta vikt att man använder korrekt material, rätt kombination och tillvägagångssätt samt tänker på att dokumentera noggrant under arbetets gång för att senare kunna påvisa det utförda arbetet. Visar det sig att det har brustit i arbetet, krävs ofta att man får göra om från grunden vilket blir både tidsödande och kostsamt då man får riva mycket och göra om från början. Om det uppstår en skada och vid försäkringsbolagets kontroll visar sig att arbetet inte är korrekt utfört så täcker inte försäkringsbolaget skadan.
Om man upplever att en badrumsrenovering är relativt kostsam så gäller det att förstå arbetet bakom som krävs och att det är många steg som ska utföras och material för att få det resultat som krävs för att det ska vara hållbart och följa alla regler som finns kring våtutrymmen. Det man kan göra vid badrumsrenoveringen är att man tänker till vid val av material och färger, så att det håller över tid. Genom hur du inreder badrummet med möbler, växter, färg på textilier såsom badrumsmatta, handdukar etc gör att du kan styra och förändra rummet efter önskemål.

iFix renoverar badrum i Uppsala

Badrumsrenovering av dusch i Uppsala

Här visar vi ett av våra arbeten som vi gjorde i ett duschutrymme i Uppsala. En läcker svart klinker med vita inslag tillsammans med ett grå/vitt kakel på väggarna.

Undertill finns en noga uppsatt tätskikt som krävs från försäkringsbolagen idag och för att minimera eventuella vattenskador.

Kakel och oktagon klinker i badrum

Här är ett av våra arbeten som vi gjort i ett badrum i Stockholm. Golv i vitt och svart med oktagon klinker och väggarna är kaklade med rektangulära vita kakelplattor med matchande kakelfog.

Även här är finns ett tätskikt under som krävs från försäkringsbolagen och även för att skydda mot eventuella vattenskador.

Anlita en professionell byggfirma för badrumsrenovering.

Badrum med stora plattor

I detta badrum har vi lagt stora rektangulära plattor på golv, väggar och i fönstersmygen. Dom marmorerade rektangulära plattorna har en matchande ljus fog. Under finns ett godkänt tätskikt.

Vanliga frågor om badrumsrenovering

Vad kostar det att renovera badrum?

Kostnaden kan variera mycket beroende på renoveringens omfattning och val av material. Att ge ett fast pris är svårt innan vi hunnit ta del av fler detaljer gällande ditt projekt, men kontakta oss gärna för en offert!

Vad är de vanligaste orsakerna till att badrummet behöver renoveras?

De vanligaste orsakerna till att renovera badrum är åldrande, slitage, läckage, fuktskador eller förändrade behov – men många väljer också att renovera när de tröttnat på badrummets utseende eller önskar något mer modernt, eller för att höja värdet av bostaden inför försäljning.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

Att renovera badrummet tar vanligtvis mellan 2 – 4 veckor, men tidsåtgången är helt beroende på projektets storlek.

Vad innebär det att en byggfirma har våtrumscertifikat?

Våtrumscertifikat är ett sätt att säkerställa att firman du anlitar uppfyller branschens höga krav på säkerhet och noggrannhet. Vi på iFix innehar självklart certifikat för behörighet i våtrum, vilket innebär att vi är lämpliga att arbeta i våtrum och följer de regler som finns gällande bl.a. tätskikt, material och konstruktioner.