Klinker Uppsala

Vi lägger klinkergolvet åt dig!

Klinkersättning i Uppsala

Går du i renoveringstankar och funderar på att lägga nytt klinkergolv? Eller vill du ha mosaik, natursten, sjösten eller granitkeramik? Vi hjälper dig från idé till färdigställt resultat. Våra hantverkare har stor kunskap av materialen och lång erfarenhet av att hjälpa kunder att förverkliga sina renoveringsdrömmar. Vi kan även hjälpa dig att producera dina skräddarsydda idéer. Hos oss är allt möjligt!
Vi utgår från Uppsala och lägger klinkergolv i närområdet. Kontakta oss och berätta vad du önskar så hjälper vi dig.

Klinker

Klinkerplattor är gjorda av stengods och räknas som grovkeramik. Plattorna bränns i tillverkningen vid 1150-1250 grader. De höga temperaturerna vid bränningen begränsar färgvalen något då inte alla typer av färger klarar de höga temperaturerna. Den kräsne behöver dock inte oroa sig, klinker finns i en uppsjö av färger och utseenden. Klinker har en låg vattenabsorberingsförmåga på ca 0,5-8% och fungerar därför utmärkt att använda både på väggar och golv. Hårdheten, och därmed tåligheten, på klinkerplattor bedöms enligt en skala som heter PEI-skalan och går från 1-5. Ju högre siffra, desto tåligare plattor. Plattor som bedöms till 1 på skalan passar bra till väggar och golv där man går barfota, som t.ex. badrum. Medan plattor som bedöms till 5 passar till golv för hårt trafikerade inomhusmiljöer. Vanliga klinkerplattor tål inte frost, och bör därför inte användas utomhus, men det finns speciella varianter av klinker som är framtagna för utomhusbruk.

Mosaik

Mosaik finns i mått mellan 1x1cm -10x10cm och är små keramiska plattor som är sammansatta på ark av nät eller papper. Mosaik fungerar utmärkt för användning på golv och väggar, det finns även speciell poolmosaik som används på golv och väggar i pooler. Mosaikens utformning på ark gör att det passar väldigt bra för montering i små utrymmen, i lutningar eller på välvda väggar.

Mosaik finns i flera olika sorter:
Glasmosaik
Naturstensmosaik
Finmosaik
Keramikmosaik

Natursten

Natursten är en naturlig stenprodukt som skärs ut från äkta stenblock. Det finns många olika typer av natursten där Marmor, Granit och Kalksten är bland de vanligaste. Den hårdaste och tåligaste varianten av natursten är Granit, den kan användas som golv på t.ex. tågstationer. Marmor är ett populärt val när det kommer till golv, väggar och även bänkskivor. Det man behöver tänka på med natursten är att varje individuell sten är unik och det förekommer ofta vener, repor och porer, ibland även öppna kristallstrukturer och fossiler. Detta är helt normalt och något man får räkna med, det är även något som bidrar till materialets genuina känsla och charm.

Sjösten

Sjösten är en porös typ av marmor som tumlas tillsammans med sand för att uppnå önskad struktur på ytan. De stora blocken kan inte tumlas utan kantstöts och blästras istället för att uppnå önskat utseende.

Granitkeramik

Granitkeramik är ett, i sammanhanget, mycket hårt material som är hållfast och tål hård belastning. Vattenabsorberingsförmågan ligger på låga 0-0,5 viktsprocent och materialet är reptåligt vilket gör att det fungerar bra på de flesta typer av ytor både i hemmet och offentliga miljöer. Granitkeramik fungerar även bra utomhus.

Kontakta oss

11 + 11 =